Πίτα και πεζοπορία από τους Φίλους Μονοπατιών Χίου

Την πίτα τους κόβουν οι “ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ” την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στην Παναγία Αρβανίτισσα των Καρυών συνοδεύοντας την εκδήλωση με πεζοπορία στα θαυμάσια τσοπάνικα μονοπάτια του Ξεχειμωνιού, που είναι γεμάτα με θρύλους και ιστορίες.

Η κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου έχει αφετηρία και τέρμα την Παναγία την Αρβανίτισσα. Θεωρείται διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι συντηρημένα πρόσφατα από μέλη και φίλους του συλλόγου και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι σε ανηφορικό μονοπάτι. Ακολουθεί τμήμα του μονοπατιού του «Ξεχειμωνιού»  μήκους 2,5 χλμ. με θαυμάσια θέα και χωρίς ανεβοκατεβάσματα. Τα τελευταία 2,5 χλμ. γίνονται σε παλιό τσοπάνικο μονοπάτι που κατηφορίζει ομαλά μέσα σε δάσος.

Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ και το ραντεβού είναι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου,  στις 09:30 στην Αρβανίτισσα.  Όσοι δεν ξέρουν την περιοχή της Αρβανίτισσας μπορούν να έρθουν με τα αυτοκίνητά τους στο Δημαρχείο της Χίου στις 8:30, όπου θα βρίσκονται μέλη του συλλόγου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π.) και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων. Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από την Covid 19.

Μετά την πεζοπορία υπάρχει δυνατότητα φαγητού στις Καρυές.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στον Γ. Χαλάτση, στο τηλ. 6938605179 από τις  1800  μέχρι τις 20.00.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια