«Πλάτη» Μηταράκη στο φιάσκο Κάρμαντζη για το Κόρης Γεφύρι

Να βγάλει από την δύσκολη θέση στην οποία περιέφερε τον εαυτό του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, με το γνωστό φιάσκο περί της συμφωνίας χρηματοδότησης του φράγματος Κόρης Γεφύρι, επιχειρεί ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης.

Μία μόλις ημέρα μετά την κατηγορηματική διάψευση των σχετικών ισχυρισμών από τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Μηταράκης την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 επιχειρεί να μεταθέσει την συζήτηση στις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου, αποδίδοντας τις σχετικές ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Δυστυχώς», αναφέρει στην δήλωσή του «το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ολοκλήρωση του έργου.

Και τελικά, αυτό είναι το ζητούμενο: Η ολοκλήρωση του έργου.

Αντί αυτού, όμως, βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό και τον κυβερνητικό βουλευτή της Χίου, να επικεντρώνονται στο παρελθόν και σε έρευνες που γίνονται. Έτερον, εκάτερον. Να γίνουν όσες έρευνες θέλουν. Αλλά, επιτέλους, ας ασχοληθούν για να ολοκληρώσουν και κανένα έργο, από αυτά που ήδη βρήκαν σχεδόν έτοιμα», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Στα σχεδόν έτοιμα έργα, που αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνει προφανώς και το φράγμα Κόρης Γεφύρι, το οποίο παρελήφθη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2013, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο υφυπουργό Ανάπτυξης.

Ωστόσο, όπως έχει καταγραφεί και επισήμως έχει γίνει αποδεκτό τα τελευταία χρόνια, το εν λόγω έργο πάσχει πολλαπλώς και για τον σκοπό αυτό, τόσο η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όσο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν θέσει ως προτεραιότητα την εκπόνηση μελετών για την ασφάλεια του έργου και τις αναγκαίες συμπληρωματικές εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Για τις μελέτες αυτές (μία ακόμα ανακοίνωσε χθες ο κ. Αραχωβίτης), οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να καθοριστεί η εντεύθεν πορεία του έργου, όπως επεσήμανε χθες ο υπουργός, ο κ. Μηταράκης ουδεμία κάνει αναφορά, παρά το γεγονός ότι αφορά μείζονα ζητήματα ασφάλειας του έργου.