Πλήρης ανατροπή, άκυρες οι διοικήσεις – Άτακτη υποχώρηση Κάρμαντζη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το θέμα των διοικήσεων των φορέων του δήμου Χίου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλο Καλογεράκη να ανακοινώνει επισήμως – το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019 – ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν διοικήσεις και το θέμα θα επανεξετασθεί σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Αναφέρει συγκεκριμένα, ο κ. Καλογεράκης: «Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον διορισμό διοικητικών συμβουλίων σε νομικά πρόσωπα και εταιρείες.

Με δεδομένη την μη αποδοχή της εισήγησης από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και προκειμένου να αναζητηθεί μεγαλύτερη σύγκλιση επί του θέματος, θα επανεξεταστεί τούτο από το δημοτικό συμβούλιο σε προσεχή συνεδρίαση».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης οι προτάσεις του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για τις διοικήσεις των φορέων απορρίφθηκαν με ψήφους 19 κατά, έναντι 17 υπέρ (Κάρμαντζης – Καραβασίλης), άρα καταψηφίσθηκαν.

Ακολούθησε την επομένη ημέρα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, κινητικότητα κάποιων εκ των «εκλεγμένων» να εγκατασταθούν και να αναλάβουν καθήκοντα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, μεταξύ δε τούτων και την επιστολή του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλου.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί νίκη της νομιμότητας και μείζονα ήττα για τον κ. Κάρμαντζη προσωπικά, καθώς και τον συνοδοιπόρο του κ. Γιάννη Καραβασίλη, που μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν ότι όσα έγιναν ήταν καλώς καμωμένα, μέχρι που αναγκάσθηκε κάτω από την πίεση των πραγμάτων ο κ. Καλογεράκης να ανακοινώσει την αναφερθείσα απόφασή του.