Πλήρωσε 3.000 ευρώ για market pass κι ούτε που το είδε

Σχεδόν τρεις χιλιάδες ευρώ κόστισε σε… ανυποψίαστο συμπολίτη μας η επιθυμία του να αποκτήσει μέσω επιτήδειων market pass, αφού κατέθεσε σε υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.998 ευρώ κι έμεινε στην αναμονή.

Την νέα υπόθεση απάτης, που ανάγεται προ εξαμήνου περίπου, εξιχνίασε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου, η οποία ταυτοποίησε για την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα, προσποιούμενη υπάλληλο λογιστικού γραφείου και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος «market pass», κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.998 ευρώ.

Κατά την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκει στην προαναφερόμενη γυναίκα, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας («αχυράνθρωπου» – ghost person).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.