Πληρώστε κανονικά και μετά φωτογραφίζουμε, η απάντηση της ΕΜΧ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

6μηνη παράταση και απεμπλοκή της διαδικασίας φωτογράφησης από τις πληρωμές των επιδοτήσεων ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στους τοπικούς βουλευτές ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος.

Η επιστολή εστάλη μία μέρα μετά την απαίτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της άμεσης καταγραφής και αποστολής( Μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2023)  μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής φωτογραφιών των αγροτεμαχίων των μαστιχοπαραγωγών, ώστε να λάβουν τα οφειλόμενα χρήματα των επιδοτήσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, αφού τονίζει ότι στη Χίο υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός των αγροτεμαχίων, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε μαστιχοπαραγωγό αντιστοιχούν 30-40 αγροτεμάχια σημειώνει ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε από τον Οργανισμό για τις διορθώσεις ήταν ελάχιστο καθιστώντας ανέφικτη την αποστολή φωτογραφιών μέσα σε μια μέρα.

Στην ίδια επιστολή τονίζει ότι υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι παραγωγοί που δεν έχουν καν κινητά, άλλοι που δεν έχουν android κινητά ενώ ακόμη κι αν υπάρχουν οι συσκευές, σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει σήμα για να ολοκληρωθεί η αποστολή.

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, η εφαρμογή δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των φωτογραφιών.

Παράλληλα ο κ. Τούμπος σημειώνει ότι η ΕΜΧ δεν είναι αντίθετη στη διαδικασία αρκεί να υπάρχει εύλογος χρόνος για την υλοποίηση της και τεχνική υποστήριξη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ολοκλήρωση της. Όσο για τις πληρωμές,  θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά με βάση τα στοιχεία που ήδη έχει ο οργανισμός και είναι πολλάκις ελεγμένα.

Η επιστολή του προέδρου της ΕΜΧ