Πλούσιο αστυνομικό δελτίο, την… τιμητική έχουν οι συλλήψεις για χασίς

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα σχηματίσθηκε σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στη Χίο, από αστυνομικούς του τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους συνολικά 270 πακέτα τσιγάρα, διαφόρων τύπων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα τσιγάρα, αλλά και το χρηματικό ποσό των 1515 ευρώ και των 200 δολαρίων, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή:

– Συνελήφθη ένας Έλληνας, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, επειδή είχε στην κατοχή του δύο συσκευασίες με μικροποσότητες χασίς.

– Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Είχε στην κατοχή του χασίς, βάρους 3,4 γραμμαρίων, συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους 0,3 γραμμαρίων και νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα έτερης ναρκωτικής ουσίας σε κρυσταλλική μορφή.

– Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα χασίς.

– Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για το αδίκημα της κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν από οικίσκο της ΒΙΑΛ δύο κρεβάτια και δύο στρώματα, αξίας 300 ευρώ περίπου. Επίσης, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 17χρονου και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα χασίς.

– Τέλος, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, συνελήφθη ένας Έλληνας, ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είχε στην κατοχή του τέσσερις νάιλον συσκευασίες με χασίς, βάρους 16 γραμμαρίων και μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας.