Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι απ΄ άκρη σ΄ άκρη στη Χίο, αλλά με… ξένα κόλλυβα (βίντεο)

«Ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει» συνάθροισε ο δήμος Χίου υπό τις… φτερούγες του, το πακετάρισε και το παρουσιάζει ως «πλούσιο» πολιτιστικό καλοκαίρι 2024 απ΄ άκρη σ΄ άκρη της Χίου, άσχετα αν η συντριπτική πλειονότητα των εκδηλώσεων είναι με διοργάνωση άλλων φορέων ή και ιδιωτών.

Το πρόγραμμα, που εμφανώς στήθηκε εκ των ενόντων, παρουσίασαν σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ο δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Γιάννης Αμέντας και η σύμβουλος δημάρχου κα Βιβή Ποταμούση, χωρίς – ωστόσο -να καταστήσουν σαφές ποιός είναι ο προϋπολογισμός του δήμου Χίου για αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά και ποιός είναι ο δικός του ρόλος.

Τελικά, προέκυψε ότι ο δήμος Χίου βάζει την… αιγίδα του, σε κάποιους παραχωρεί τους χώρους των εκδηλώσεων, ενώ φτάνει και στο σημείο να οικειοποιείται κατά κάποιο τρόπο – παρουσιάζοντάς τις στο πρόγραμμά του – τις παραγωγές θεατρικών και άλλων ομάδων που κατά καιρούς λαμβάνουν γλίσχρες χορηγίες από τον δήμο, αλλά επί της ουσίας πορεύονται μόνες τους.

Ακόμα και στις συναυλίες καλλιτεχνών που έρχονται από την Αθήνα διεκδικεί συμμετοχή και προσφορά, ενώ για να φανεί ακόμα πιο πλούσιο το πρόγραμμα του καλοκαιριού, αναφέρει ως πολιτιστικές εκδηλώσεις το αιγαιοπελαγίτικο… οδοντιατρικό συνέδριο, ακόμα και μια εκδήλωση για τον παιδικό διαβήτη!

Από τις παραγωγές που είναι αμιγώς του δήμου Χίου αναφέρθηκαν οι Όρνιθες του Αριστοφάνη και η Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και ο κινητός κινηματογράφος σε χωριά και παραλίες της Χίου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού

politismos_2024