Ποιεί την νήσσαν ο Μηταράκης, ανέλαβε η Κανταράκη να… ξελασπώσει για το Lidl

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης στο μείζον ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του νοσοκομείου Χίου και ειδικότερα εκείνην (οικόπεδο) που γειτνιάζει με το σουπερμάρκετ Lidl, στο Κοντάρι, που ανέδειξε ο astraparis.gr, χθες Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.

Αντί δε να απαντήσει ο ίδιος σε όσα αναφέραμε, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρωταγωνιστή των περίεργων εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, σπεύδει να μας… διαψεύσει η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, στην οποία το μόνο που αποδώσαμε ήταν ότι συμμετείχε στην υπό τον υπουργό σύσκεψη στην Αθήνα και ότι αποτελεί την μία πλευρά του τριγώνου (Μηταράκη – Κανταράκη – Lidl) ακριβώς εκ της θέσεως που κατέχει.

Ιδού, λοιπόν, τι λέει και τι μας καταμαρτυρεί η κα Κανταράκη:

«Εν συνεχεία σχετικού χθεσινού δημοσιεύματος στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο του “ Αστραπάρη” με τίτλο “Τρίγωνο Μηταράκη – Κανταράκη – Lidl” και της θολής εικόνας που αποσκοπεί στην δήθεν πληροφόρηση των συμπολιτών μας και των άστοχων ειδήσεων, διαψεύδω κατηγορηματικά τα αναφερόμενα σε αυτό καθώς δεν υπάρχει καν τέτοιο αίτημα στο Νοσοκομείο μας και ενημερώνω ότι στην προγραμματισμένη  συνάντησή μου με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα».

Αναφέραμε πιο πάνω ότι η κα Κανταράκη εκ της θέσεώς της ως κρατικού λειτουργού αποτελεί «παίκτη» στο συγκεκριμένο θέμα, ανεξαρτήτως των προθέσεών της, αν είπε κάτι ή δεν είπε. Περαιτέρω:

– Η κα Κανταράκη ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αίτημα από το Lidl προς το Νοσοκομείο για το συγκεκριμένο οικόπεδο, εννοώντας – προφανώς – την κατάθεση επισήμως σχετικού εγγράφου αιτήματος. Ούτε και γι΄ αυτό είπαμε κάτι περισσότερο όσων την προηγουμένη ημέρα είχε δημοσιεύσει η alithia.gr, τα οποία ούτε διαψεύσθηκαν, αλλά ούτε και επί της ουσίας μπορούν να διαψευσθούν. Καθότι, όπως έχουμε με την σειρά μας επιβεβαιώσει αρμοδίως, το ενδιαφέρον του Lidl για το επίμαχο οικόπεδο είναι συνεχές και αδιάλειπτο.

– Ουδεμία αναφορά κάναμε στο δημοσίευμά μας ότι στην σύσκεψη υπό τον κ. Μηταράκη, στην Αθήνα, ετέθη ονομαστικώς ζήτημα για το Lidl. Όμως, όπως καταγράφεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «εξετάστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης της περιουσίας του, με άμεσο στόχο την αύξηση των εσόδων του».

Τώρα, ποιά περιουσία εννοεί ο κ. Μηταράκης και αν σε αυτήν δεν περιλαμβάνεται το επίμαχο οικόπεδο, ας το διευκρινίσει ο ίδιος.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια