Ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας διώκεται από την εισαγγελία της Αθήνας ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα. Λίγες ώρες νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής για το Σκοπιανό, κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα, και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προσοδία της Μακεδονίας».

Ο αρχηγός των χρυσαυγιτών Ν. Μιχαλολιάκος με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και προφανώς μόλις διαπίστωσε ότι επρόκειτο να κινηθούν ακόμα και ποινικές διαδικασίες, προέβη σε πράξη διαγραφής του Μπαρμπαρούση, ενώ δήλωσε και πως όσα είπε είναι εκτός γραμμής του κόμματός του.

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια