Ποιος πληρώνει τα… άσφαλτα μέχρι το Μερσινίδι;

«Απεταξάμην» τον προεκλογικό χαρακτήρα των έργων ασφαλτόστρωσης στην περιοχή του Βροντάδου, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, παραθέτοντας – με ανακοίνωσή του, την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 – στοιχεία (ως κατωτέρω) για το επίμαχο έργο.

Βέβαια, ουδεμία απάντηση δίνει στα ερωτήματα που θέσαμε ως astraparis.grΝα πέφτουν τα… άσφαλτα κι όπου νάναι») και συγκεκριμένα:

1. Ποιος και με ποιες διαδικασίες αποφάσισε να επεκταθεί η ασφαλτόστρωση και πέραν της Δασκαλόπετρας προς το Μερσινίδι, λίγο πριν το μοναστήρι, αφού στο τμήμα αυτό αφενός ήταν υγιής ο ασφαλτοτάπητας και αφετέρου το τμήμα αυτό δεν υπήρχε στην εργολαβία («Συντήρηση οδικού τμήματος Χίος – Δασκαλόπετρα της Ε.Ο. Χίου – Καρδαμύλων», όπως αναφέρεται και στον τίτλο του έργου).

2. Για ποιο λόγο έγινε καθολική ασφαλτόστρωση στον παραλιακό του Βροντάδου, δηλαδή ακόμα και σε τμήματα που ο ασφαλτοτάπητας ήταν σε καλή κατάσταση και δεν έγινε κατά τμήματα, όπως προβλέπεται και θα γίνει με την ίδια εργολαβία σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου, στο εσωτερικό του Βροντάδου.

Τα στοιχεία που παραθέτει ο κ Κάρμαντζης έχουν ως εξής:

– Το έργο, με τίτλο («Συντήρηση οδικού τμήματος Χίος – Δασκαλόπετρα της Ε.Ο. Χίου – Καρδαμύλων», εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έτος 2018.

– Η έγκριση της τεχνικής μελέτης του έργου έγινε στις 6.6.2018 με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

– Η διαδικασία έγκρισης των τευχών δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή έγινε στις 12.6.2018.

– Ο διαγωνισμός του έργου πραγματοποιήθηκε στις 25.7.2018.

– Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε στις 23.1.2019.

– Εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, που δεν επέτρεπαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, το έργο ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου 2019.

«Δεν έχει καμία σχέση με έργα προεκλογικής περιόδου. Το έργο εκτελείται ταχύτατα. Αγωνιζόμαστε ασταμάτητα για να κάνουμε τη Χίο μας καλύτερη με μετρήσιμο και αποδεδειγμένο έργο. Ο αντίπαλός μας όλα αυτά τα χρόνια είναι μόνο τα προβλήματα της Χίου μας. Και συνεχίζουμε…», καταλήγει ο κ. Κάρμαντζης.

Εν αναμονή, λοιπόν, απαντήσεων στα παραπάνω δύο απολύτως σαφή ερωτήματα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια