Πολιτική εκμετάλλευση με τα τηγανέλαια της Λαγκάδας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος με την κατασκευή μονάδας καύσης τηγανέλαιων στην Λαγκάδα Χίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κάνυν λόγο με κοινή ανακοίνωσή τους η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, 9 Μαΐου 2019 και προφανώς με αφορμή την αναγγελθείσα νέα κινητοποίηση των κατοίκων της Λαγκάδας, το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019, επιρρίπτουν ευθύνες στην δημοτική αρχή και στην τοπική κοινότητα για την μεταξύ τους ασυνεννοησία στο θέμα της διαβούλευσης.

Τονίζουν ότι θεωρούν δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και δηλώνουν ότι συμμετέχουν στο κίνημα των Λαγκαδούσων. Αναλυτικά:

«Η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, είμαστε υπέρ της παραγωγής ενέργειας  από ανανεώσιμες πηγές, αλλά με βασική προϋπόθεση τον δημοκρατικό διάλογο, την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τον σεβασμό σε περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδα καύσης φυτικών ελαίων / βιορευστών στην περιοχή Καρυδάς στη Λαγκάδα, αγνοώντας την αρνητική γνωμοδότηση της περιφερειακής διεύθυνσης χωροταξίας και περιβάλλοντος, σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές του νησιού μας, έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη αντίδραση σε όλη την τοπική κοινωνία, την οποία κατανοούμε και γι΄ αυτό τον λόγο συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε από την αρχή στο κίνημα.

Μια περίπτωση που ενώ είχε δημοσιοποιηθεί από το 2017, έγινε θέμα εκ των υστέρων και μόνο όταν το αντιλήφθηκαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Λαγκάδας.

Είναι αδύνατον να μην σχολιάσουμε, την στάση της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινότητας, την ασυνεννοησία μεταξύ τους, την διαβούλευση που έπρεπε να έχει γίνει με τους κατοίκους της Λαγκάδας, αλλά και την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Θέλουμε την δίκαιη ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά πρέπει αυτά να γίνονται με κανόνες, οι οποίοι δεν υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.

Η νομαρχιακή επιτροπή, ο βουλευτής, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συμμετέχουμε στο κίνημα των κατοίκων της Λαγκάδας».

Οι φωτό από την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια