Πολιτικό ολίσθημα Κάρμαντζη

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε και εν προκειμένω συμπτωματικά πρόκειται για τον κ. Γιάννη Μανάρα, ο οποίος είχε την ατυχία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές να βρεθεί εκτός δημοτικού συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι βγήκε πρώτος σε σταυρούς σε όλο το νησί, μεταξύ των υποψηφίων όλων των παρατάξεων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύμπραξη Δημιουργίας και νέος δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, όλως τυχαίως (;) εν όψει των βουλευτικών εκλογών, πήρε – λένε κάποια μέσα ενημέρωσης της Χίου – την απόφαση ή εξέφρασε την πρόθεση κατ΄ άλλα να τον ορίσει πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου Χίου.

Δεν ξέρει; Ή, μήπως, βιάζεται ή και τα δύο ο κ. Κάρμαντζης;

Κατ΄ αρχήν, λοιπόν, ο Κάρμαντζης έχει μεν εκλεγεί, δεν έχει όμως ακόμα αναλάβει, άρα ουδεμία απόφαση μπορεί να λάβει πριν την εγκατάστασή του ως νέου δημάρχου Χίου.

Δεύτερον, δικαιούται να εκφράζει τις προθέσεις ή και τις επιθυμίες του; Βεβαίως, ναι!

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, δηλαδή για την θέση του προέδρου του Νομικού Προσώπου, όταν και όποτε γίνει αυτό, δεν αποφασίζει ο δήμαρχος, αλλά το δημοτικό συμβούλιο. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει στο τσεπάκι του, ούτε ο κ. Κάρμαντζης, ούτε οποιοσδήποτε άλλος εκ των συνυποψηφίων του. Καθότι λόγω των συσχετισμών δυνάμεων απαιτείται σύγκλιση και συμφωνία περισσοτέρων ενδεχομένως των δύο παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Εξ όσων διερευνήσαμε και μάθαμε, προς το παρόν ουδεμία τέτοια συμφωνία έχει επέλθει, κάτι που βεβαίως είναι αναγκαίο να συμβεί προσεχώς, προκειμένου να μπορέσει το δημοτικό συμβούλιο να παράξει έργο σε ένα κοινό πρόγραμμα ή σε κάποιες κοινές θέσεις με τις όποιες άλλες παρατάξεις.

Τώρα, γιατί ο κ. Κάρμαντζης έσπευσε να… αποφασίσει ή να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα κι αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα για τον κ. Μανάρα, αυτό μάλλον θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος σε εκείνους με τους οποίους θα κληθούν να συναποφασίσουν σε λίγους μήνες για τον δήμο Χίου. Κι αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί, αποτελεί πολιτική αγένεια και πολιτικό ολίσθημα πρώτου μεγέθους, που σημαίνει πολλά και σηματοδοτεί περισσότερα.

Υ.Γ. Κάποιοι «κακεντρεχείς» λένε ότι η «απόφαση» αυτή αποτελεί – εν όψει των βουλευτικών εκλογών – εξόφληση γραμματίου στον κ. Νότη Μηταράκη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια