Πολλαπλά οφέλη από την λειτουργία ειδικού τμήματος στην ΑΕΝ Μηχανικών

Ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η λειτουργία ειδικού τμήματος μηχανικών στην ΑΕΝ Μηχανικών της Χίου, κάτι έχει πολλαπλά οφέλη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Διευκολύνονται σημαντικά οι Χιώτες ναυτικοί, αναβαθμίζεται εκπαιδευτικά η ΑΕΝ, αλλά και ενισχύεται η τοπική οικονομία μέσω της προσέλκυσης σπουδαστών από περιοχές εκτός Χίου. Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου για την ταχεία ίδρυση και λειτουργία του ειδικού τμήματος», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης, που προσθέτει:

«Θα ήθελα, επιπλέον, να σημειώσω ότι η εξέλιξη αυτή είναι το επιστέγασμα ενός συγκροτημένου σχεδιασμού του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Ιανουάριο του 2017 ο τότε υπουργός κ. Κουρουμπλής εξήγγειλε την πρόθεση ίδρυσης ειδικού σχολείου και ειδικού τμήματος στις ΑΕΝ Οινουσσών και Χίου, αντιστοίχως. Τον Νοέμβριο του 2017, με το άρθρο 137 του νόμου 4504, κατοχυρώθηκε νομοθετικά η ίδρυση της σχολής σωστικών και πυροσβεστικών μέσων στις Οινούσσες και η δυνατότητα ίδρυσης ειδικών τμημάτων σε όλες τις ΑΕΝ. Τον περασμένο Ιούλιο, τέλος, εκδόθηκε από το Υπουργείο ο κανονισμός σπουδών που αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων.

Η θετική αυτή εξέλιξη, εκτός των άλλων ωφελειών, ενισχύει περαιτέρω τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση στο νησί μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια