Πολυμελής κινεζική αντιπροσωπεία στον δήμο Χίου

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, με κοινό στόχο την προώθηση των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, συμφώνησαν ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο αντιδήμαρχος της κινεζικής πόλης Yangzhou κ. Yotong Liu.

Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019, στο δημαρχείο Χίου, ο κ. Βουρνούς παρουσίασε στην πολυμελή κινεζική αντιπροσωπεία την ιστορία, τις παραδόσεις, τα αξιοθέατα και την οικονομία του νησιού μας, ενώ ο αντιδήμαρχος της κινεζικής περιοχής των 4.5 εκατ. κατοίκων, αναφέρθηκε κυρίως στην μεγάλη διεθνή κηπευτική έκθεση (international horticultural exhibition) που οργανώνεται στην Yangzhou από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, σε έκταση 320 εκταρίων.

Ο κ. Yotong Liu προσκάλεσε τη Χίο να συμμετέχει στο διεθνές τμήμα της έκθεσης, όπου θα δοθεί η δυνατότητα προβολής της Χίου και των προϊόντων της.

«Η ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, που σταδιακά εξελίσσεται ως ένας σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα, είναι ένας βασικός στόχος και για τη Χίο που έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τρεις κινεζικούς δήμους.  Η ενέργεια εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή της εξωστρέφειας και “διπλωματίας πόλεων” του δήμου Χίου που μεταξύ άλλων εκφράζεται με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με διεθνείς εταίρους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Χίου.