«Πονοκέφαλος» οι θέσεις των παρατάξεων στην αίθουσα του Δ.Σ.

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η διαδικασία της χωροταξικής κατανομής των συμβούλων των έξι παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου Χίου στην αίθουσα των συνεδριάσεων και λίγες μόλις ημέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου ακόμα δεν έχει βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Ο προταθείς από τον νέο δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης από την ημέρα της ορκωμοσίας κυκλοφορεί με ένα σκαρίφημα της αίθουσας του Δ.Σ. στο χέρι, προσπαθώντας να συμφωνήσει με τις παρατάξεις για το πού θα καθίσουν ποιοί.

Η αρχική πρότασή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, προβλέπει να καθίσουν:

– Στην αριστερή πλευρά (όπως βλέπει κανείς από την θέση του προεδρείου), στην κορυφή ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, ως επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας και οι σύμβουλοι της παράταξής του (σύνολο 9, αφού ο ένας θα είναι στο προεδρείο). Στην ίδια πλευρά, επίσης, να καθίσουν η Λαϊκή Συσπείρωση (κ. Μάρκος Σκούφαλος, και κα Κλαίρη Κωστάλα – Γεόμελου) και το Δίκτυο Πολιτών (κ. Μανώλης Στάθης).

– Αμέσως στην συνέχεια, δηλαδή απέναντι από το προεδρείο η Χιακή Συμπολιτεία (κ. Δημήτρης Αντωνόγλου) και ο η Χίος Μπροστά (κ. Γιάννης Καραβασίλης με δύο συμβούλους του).

– Στην δεξιά πλευρά της αίθουσας (όπως βλέπει κανείς από την θέση του προεδρείου), θα καθίσουν πέντε σύμβουλοι του συνδυασμού Σύμπραξη Δημιουργίας του κ. Κάρμαντζη, πέντε της Πρωτοβουλίας του κ. Μανώλη Βουρνού και δύο ακόμα του κ. Καραβασίλη.

– Στα λεγόμενα ορεινά καθίσματα, στην δεξιά πλευρά δίπλα στα παράθυρα του δρόμου, οι υπόλοιποι 6 του κ. Κάρμαντζη και οι 4 της Πρωτοβουλίας και ένας της παράταξης του κ. Καραβασίλη.

Η χωροθέτηση αυτή δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνες όλες τις άλλες παρατάξεις κι έτσι διατυπώνονται και οι ακόλουθες εναλλακτικές προτάσεις:

1. Στην δεξιά πλευρά να καθίσουν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να έχουν χώρο να αναπτυχθούν και στα ορεινά με τους υπόλοιπους συμβούλους τους και στην αριστερή οι σύμβουλοι των κ.κ. Κάρμαντζη και Καραβασίλη (και στην συνέχεια στο Π).

2. Στην αριστερή πλευρά να αναπτυχθούν οι παρατάξεις του κ. Τριαντάφυλλου και του κ. Βουρνού και στην συνέχεια από την κεφαλή και προς την άλλη πλευρά οι λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η συμπολίτευση στην δεξιά πλευρά.

Πάντως, τελική λύση ακόμα δεν έχει προκύψει και οι διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων συνεχίζονται.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια