«Πόρτα» από την πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Νότη Μηταράκη

Mάταια ετοιμαζόταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης να συνοδεύσει χτες το πρωί την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επίσκεψή της σε ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων κοριτσιών στο Ίλιον, τον οποίο διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. 

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι το υπουργείο είχε ειδοποιήσει δημοσιογράφους να απαθανατίσουν τον υπουργό. Διαφορετική ήταν όμως η επιθυμία της προέδρου.

Επικαλούμενη τα μέτρα απόστασης για τον κορονοϊό, όπως και ότι δεν ήθελε να πολιτικοποιήσει την επίσκεψη, η προεδρία διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει χώρος για τον υπουργό.

Έτσι, την πρόεδρο συνόδευσαν η αρμόδια ειδική γραμματέας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, την ενημέρωσε για τη στραγηγική ένταξης των ασυνόδευτων και ο επικεφαλής του ΔΟΜ Τζιανλούκα Ρόκο. Ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες της Ελλάδας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να βοηθήσουν την επανένταξη των παιδιών.

Οι συντονίστριες της δομής Δώρα Μπριάζνα και Έφη Κοντούνη ξενάγησαν την κα Σακελλαροπούλου στη δομή και της περιέγρεψαν τις δυσκολίες των εξαιρετικά ευάλωτων παιδιών, που έχουν ιστορικό κακοποίησης ή παραμέλησης και επισφαλούς διαβίωσης στη χώρα καταγωγής με χαρακτηριστικά έμφυλης εκμετάλλευσης. Πρόκειται για 24 ανήλικες 12 έως 18 ετών από την Ασία και την Αφρική.

Σε κλίμα συγκίνησης, τα κορίτσια δώρισαν ζωγραφιές στην κα Σακελλαροπούλου, ανέφεραν ότι αποτελεί πρότυπο γι’ αυτές και ότι νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία της χώρας μας. Η πρόεδρος τις συμβούλευσε να σκέφτονται ότι μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

«Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε. Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε οποίο στόχο θέσετε στη ζωή σας», ήταν τα λόγια της.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR (του Δημήτρη Αγγελίδη)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια