«Πόρτα» Συμμαχίας Αξιών στην πολιορκία Κάρμαντζη

Τους χωρίζει μια άβυσσος, διαμηνύει η “ΣυμμαΧία Αξιών”, στο “πρέσινγκ” του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για συνεργασία.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον συνδυασμό του Κώστα Τριαντάφυλλου ο δήμαρχος το άφησε να εννοηθεί, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου- αυτοβιογραφίας του Μάρκου Μεννή. Και πριν προλάβουν να φουντώσουν οι φήμες και η παραφιλολογία, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας λειτούργησαν άμεσα τα αντανακλαστκά της “Συμμαχίας Αξιών” που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

“Η ΣυμμαΧία Αξιών πριν τις εκλογές του 2019 αλλά και μετά, είχε τοποθετηθεί με ξεκάθαρο και δημόσιο τρόπο σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες που έπρεπε να γίνουν στην βάση προγραμματικών συγκλίσεων και αναλογικών εκπροσωπήσεων όλων των Δημοτικών παρατάξεων στα όργανα του Δήμου.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, με τον κ. Κάρμαντζη ή και τα μέλη της δημοτικής αρχής να επιχειρούν και σε κάποιες περιπτώσεις να επιτυγχάνουν τον προσεταιρισμό Δημοτικών συμβούλων και μελών άλλων παρατάξεων, προσφέροντας θέσεις και αξιώματα.

Δεν μας εξέπληξε λοιπόν καθόλου η στάση του κ. Κάρμαντζη, ο οποίος  προτείνοντας πρόσφατα δύο «καρέκλες» στη ΣυμμαΧία Αξιών, θεώρησε ότι θα μπορούσε να βρει πρόθυμους για συνεργασία, έστω κι αν γνώριζε εκ των προτέρων τη σταθερή μας θέση.

Αυτό επιχείρησε να πράξει και χθες κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μάρκου Μεννή, ωστόσο έπεσε και πάλι στο κενό. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΣυμμαΧία Αξιών ομόφωνα αποφάσισε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει σταθερή και ότι δεν διαπραγματεύεται, ούτε συναλλάσσεται  αλλά βασίζεται μόνο σε προγραμματικές θέσεις  και σε αυτά τα ζητήματα αρχής δεν διαπιστώθηκε δυστυχώς καμία απολύτως σύγκλιση μέχρι σήμερα.

 Για εμάς σταθερή αρχή, όπως ομόφωνα διατυπώθηκε προ ημερών στον κ. Κάρμαντζη ήταν και είναι:

-Η αναγκαιότητα για έναν αποτελεσματικό, δίκαιο, διαφανή και σύγχρονο Δήμο, που θέτει ως πρόταγμα ένα στρατηγικό σχέδιο για τη Χίο του 2030.

-Η ξεκάθαρη θέση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε να μετατραπεί το νησί μας σε μόνιμη φυλακή ψυχών.

– Η λειτουργία του Δήμου με τρόπο διαφανή που δε θα κατευθύνει τους πόρους σε απευθείας αναθέσεις που καταλήγουν σε συγγενείς, φίλους, κουμπάρους και κολλητούς, αλλά θα προτάσσει το κοινό καλό και την ισονομία.

– Η υιοθέτηση κριτηρίων στις μαζικές προσλήψεις .

– Η ουδετερότητα έναντι όλων και η εμπέδωση κλίματος αντικειμενικότητας, ανεξάρτητα αν ο πολίτης ασκεί κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αν ψήφισε τη μία ή την άλλη παράταξη κ.α.

– Ο σεβασμός στις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και η εφαρμογή τους.

– Η αναγκαιότητα για έναν Δήμο που οραματίζεται, διαβουλεύεται και εκτελεί τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις της εποχής μας και πρωτοστατεί για να γίνει το νησί μας πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων.

– Για  μια πόλη αντίστοιχη με το μορφωτικό επίπεδο την ιστορία την κουλτούρα της και τον πολιτισμό της και οχι μια άναρχη πόλη  που το κυκλοφοριακό της σοκάρει τον επισκέπτη και αγχώνει τον πολίτη.

 Σε όλα αυτά, δυστυχώς, η δημοτική Αρχή και ο κ. Κάρμαντζης αδυνατούν να συμπλεύσουν και για αυτό έχουμε ομόφωνα δηλώσει στον κ. δήμαρχο ότι εμείς αδυνατούμε  να αλλάξουμε αρχές και αξίες.

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι .

Και στη ΣυμμαΧία Αξιών, όσο και αν ψάξουν δεν θα βρουν πρόθυμους να θυσιάσουν θέσεις, αρχές, αξίες και αξιοπρέπεια για μία καρέκλα!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια