Πώς αυτοακυρώθηκε ο Καλογεράκης

Ούτε καν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου συγκέντρωσε ο νέος πρόεδρος του σώματος κ. Παύλος Καλογεράκης, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 20 θετικές ψήφους επί συνόλου 41 συμβούλων.

Ήταν ο μικρότερος αριθμός ψήφων, που πήρε μέλος του νέου προεδρείου κατά την σημερινή, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 διαδικασία και ενδεχομένως ο μικρότερος ιστορικά για την συγκεκριμένη θέση.

Κάποιοι σχολίασαν, μα γιατί μόνον 20, γιατί τέτοια αποστροφή στο πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος – θεωρητικά – ίσταται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του υπεράνω παρατάξεων και με το κύρος του επιδιώκει την σύνθεση, την συναίνεση και την πρόοδο των εργασιών του συμβουλίου.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα και ήταν εκκωφαντική. Ο ίδιος ο κ. Καλογεράκης ακύρωσε την ιδιότητα και τον ρόλο του ως προέδρου, αφού δέχθηκε να είναι υποψήφιος και εν τέλει ψηφίσθηκε να είναι τακτικό μέλος στην οικονομική επιτροπή, καθώς και στην επιτροπή ποιότητα ζωής. Δηλαδή, σε δύο βασικές επιτροπές, οι οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής, που υφήρπασε με βάση τον νόμο – έκτρωμα την πλειοψηφία τους.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια