Πώς επικράτησε ο Σπιλάνης στην μάχη για την Περιφέρεια

Στην υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Σπιλάνη για την διεκδίκηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέληξε, τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολύμηνη έντονη κομματική αντιπαράθεση και αμέτρητες παρασκηνιακές διαδικασίες.

Η απόφαση ελήφθη κεντρικά από την Κουμουνδούρου πριν περίπου 10 ημέρες, ύστερα από την σχετική θετική υπέρ του κ. Σπιλάνη γνωμοδότηση της περιφερειακής οργάνωσης Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ κι αφού προηγουμένως οριστικοποιήθηκε σε νομαρχιακό επίπεδο στην Λέσβο ο αποκλεισμός του πρώην γενικού γραμματέα Βιομηχανίας κ. Στρατή Ζαφείρη.

Άλλωστε, παρά την αρχικά σχετικά θετική υποδοχή του ενδεχομένου να είναι υποψήφιος ο κ. Ζαφείρης, η συνέχεια εξελίχθηκε σε έντονα αρνητική στην νομαρχιακή επιτροπή της Λέσβου, για λόγους που μάλλον δεν ήταν ουσιαστικοί για το πρόσωπό του, αλλά περισσότερο διαφύλαξης της δικής της κομματικής εξουσίας στο… μικρομάγαζό της.

Συνοπτικά, οι λόγοι που έφεραν στην επικράτηση του κ. Σπιλάνη είναι τρεις:

1. Η αντίθεση της οργάνωσης Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Ζαφείρη, που εκφράσθηκε σε νομαρχιακό επίπεδο και επικράτησε στο περιφερειακό του Βορείου Αιγαίου.

2. Η πίεση που ασκήθηκε από την πλευρά των οικολόγων, οι οποίοι μετέχουν στο σχήμα υπό τον κ. Σπιλάνη, κάτι που κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ως πλεονέκτημα, αφού φαίνεται ότι έτσι διευρύνεται το περιφερειακό ψηφοδέλτιο πέρα από τα κομματικά όρια.

3. Η εξόφληση γραμματίου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Φώτη Κουβέλη, η γνώμη του οποίου βάρυνε υπέρ του κ. Σπιλάνη, αφού ο τελευταίος ήταν από την εποχή της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα του.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν τι θα πράξει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος… τάραξε τα νερά και κυρίως διεύρυνε το «αναπτυξιακό όραμα» για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αν και το πιθανότερο είναι ότι ο κομματικός μηχανισμός επιθυμεί να τον αξιοποιήσει ίσως σε κάποιο άλλο πόστο, αφού και ο ίδιος εξεδήλωσε καταλυτικά την επιθυμία του για την περιοχή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια