Πώς θα λειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις – Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Καθορίσθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα προσαρμόσουν την λειτουργία τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού τα ξενοδοχειακά καταλύματα όλης της χώρας.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Τουρισμού και Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Μεταξύ άλλων στη ΚΥΑ προβλέπεται η θέσπιση του σήματος πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» το οποίο θα είναι υποχρεωτικό από τις 20 Ιουνίου 2020 για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν το 2020.

Το συγκεκριμένο σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το σήμα χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.mintour.gov.gr/).

Υπενθυμίζεται ότι  αύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά ξενοδοχεία.

Το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ έχει ως ακολούθως:

hotel_koronoios

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια