»Πράσινο φως» από το ΓΕΝ για υδατοδρόμια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε 25 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου έδωσε το γενικό επιτελείο ναυτικού, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για τα νησιά Αστυπάλαια, Μύκονο, Λέρο, Λειψούς, Ρόδο, Κω, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Σύμη, Σύρο, Μήλο, Θήρα, Πάρο, Νάξο, Κύθνο, Κέα, Αμοργό, Άνδρο, Σίκινο, Αγαθονήσι.

Κατά το Υπουργείο με την έγκριση αυτή έγινε «άλλο ένα καθοριστικό βήμα έλαβε χώρα προς την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων για τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η έναρξη και η λειτουργία της σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, μέσω υδατοδρομίων, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και των ίδιων των νησιωτών, πρόκειται να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης και επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το Υπουργείο υποστηρίζει, επίσης, ότι  «παρόλο που η διαδικασία και οι χρόνοι ολοκλήρωσης, είχαν αμφισβητηθεί από μέρος των νησιωτικών κοινωνιών, εντούτοις, η κυβέρνηση, αποδεικνύει την πρόθεσή της για στήριξη της νησιωτικότητας, επισπεύδοντας την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων τόσο με την εν λόγω ενέργεια, όσο και με την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια