«Πρεσσάρουν» οι Λαγκαδούσοι, προειδοποιούν με κλιμάκωση για τα τηγανέλαια

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση τηγανέλαιων στην θέση Καρυδάς της Λαγκάδας Χίου, προειδοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, «καλώντας ταυτόχρονα σε συμπαράσταση όλους τους κατοίκους του νησιού μας και όχι μόνο».

Με ανακοίνωσή τους, την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, καθιστούν υπεύθυνη την κυβέρνηση «για τις συνέπειες μιας τέτοιας αντιπαράθεσης, που στόχο θα έχει από μέρους μας την με κάθε τρόπο αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση».

Δύο μήνες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, «παρά την έντονη, ομόθυμη και μαζική αντίθεση κατοίκων και φορέων (τοπικού συμβουλίου, συλλόγων, δήμου, περιφέρειας, παρατάξεων, βουλευτών, κομμάτων), η κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην αδυναμία παρέμβασής της στην ακύρωση της άδειας του έργου, επικαλούμενη λόγους “νομιμότητας”», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια