Προχωρά ακάθεκτη η Κανταράκη για ιδιώτη στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου

Ούτε ένα μικρό διάλειμμα έκανε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, η οποία παρά τις καθολικές αντιδράσεις προχώρησε κανονικά το σχέδιό της για επαναφορά του ιδιώτη εργολάβου στην καθαριότητα των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου και να έχει πλέον καταστεί επικείμενος ο σχετικός διαγωνισμός.

Το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χίου στις 11 Μαΐου 2021, αλλά μόλις σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 έγινε γνωστό – με την ανάρτηση στην Διαύγεια – ότι την ημέρα εκείνη συζητήθηκε και η τελευταία λεπτομέρεια του τεύχους των τεχνικών προδιαγραφών για την διενέργεια του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 529.074 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τώρα, μάλιστα, εμφανίζει και τον ΦΠΑ, ενώ πριν διερρήγνυε τα ιμάτιά της η κα Κανταράκη ότι ο εργολάβος θα ήταν φθηνότερος από την απασχόληση εργαζομένων με το υφιστάμενο καθεστώς, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του astraparis.gr που από την αρχή καταδείξει ότι θα ήταν κατά πολύ ακριβότερος.

Το συγκεκριμένο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών είχε αναρτηθεί στο ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) στις 7 Απριλίου 2021, δύο μόλις ημέρες μετά από την μαχητική κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ και έμεινε αναρτημένο επί 15 ημέρες.

Μετά την αποδοχή ενός σχολίου στην διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, το τεύχος των τεχνικών προδιαγραφών ορίζει την υποχρέωση του εργολάβου για απασχόληση 25 ατόμων – για όλες τις κλινικές και χώρους του νοσοκομείου – καθώς και για όλες τις βάρδιες, εκ των οποίων 23 άτομα καθαριστές και δύο επόπτες.

Πλέον, μετά και την ομόφωνη έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών από το διοικητικό συμβούλιο, όλα είναι ανοικτά και έτοιμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ακολουθεί το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. και το κείμενο με τις τεχνικές προδιαγραφές

nosokomeio_kathariotita

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια