Προεκλογική πρεμούρα για το ημιτελές Κόρης Γεφύρι

Άρον άρον σπεύδει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης να προσφέρει ως προεκλογικό δώρο στον κ. Νότη Μηταράκη τα εγκαίνια του ημιτελούς έργου του φράγματος Κόρης Γεφύρι, στην λογική το ένα χέρι νίβει το άλλο, μετά την – εξ όσων φαίνεται – εξασφάλιση της υποστήριξής του από την Νέα Δημοκρατία κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ορίσθηκε, λοιπόν, η 27 Απριλίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 το μεσημέρι για τα προεκλογικά εγκαίνια κι ενώ πρώτον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του φράγματος και δεύτερον ο ανάδοχος του έργου έχει στην διάθεσή του ακόμα τρεις μήνες (Ιούλιο λήγει η συμβατική προθεσμία), για να εκτελέσει και τις υπολειπόμενες εργασίες. Οι οποίες δεν είναι και απολύτως βέβαιον ότι θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο παρατάσεων, λόγω τεχνικών ή άλλων δυσκολιών.

Και καλά, ο περιφερειάρχης θέλει να δώσει… αντίδωρο στον κ. Μηταράκη εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος έχει κληθεί να τελέσει τον αγιασμό, τι πρεμούρα έχει; Εξοφλεί κι αυτός κάποιο γραμμάτιο στον κ. Μηταράκη ή στον κ. Μουτζούρη; Κι από πότε αγιάζει έργα που δεν έχουν τελειώσει; Μήπως, θα ήταν πιο φρόνιμο να περιμένει να τελειώσει το έργο και μετά να κάνει αγιασμό και μια δέηση ταυτόχρονα να βρέξει και να γεμίσει το φράγμα;