Προετοιμασίες της ΑΔΕΔΥ για οργάνωση της απεργίας της 6ης Απριλίου

Σύσκεψη σωματείων, για την οργάνωση της απεργίας της 6ης Απριλίου 2022 και την συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην είσοδο της Απλωταριάς, συγκαλεί αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 και ώρα 6 το απόγευμα στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου η εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

«Τώρα είναι ώρα διεκδίκησης! Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης για νέες θυσίες – πληρώνουμε στην ειρήνη τους, πληρώνουμε στον πόλεμό τους. Δεν πάει άλλο!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και προβάλλει τα ακόλουθα αιτήματα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος – κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με γενναία μείωση των δημοτικών τελών. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας, με γενναία χρηματοδότηση.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια