Προκήρυξη για 704 γιατρούς σε όλη τη χώρα, μηδέν στο νοσοκομείο Χίου!

Διαστάσεις πρόκλησης για τους πολίτες της Χίου παίρνει η απόφαση του υπουργείου Υγείας και η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου να μην υπάρχουν θέσεις στην προκήρυξη για 704 ειδικευμένους γιατρούς που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Στην συγκεκριμένη προκήρυξη υπάρχει πλήθος ειδικοτήτων για τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, μεταξύ δε τούτων και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με την βροντερή απουσία του νοσοκομείου Χίου, ωσάν να είναι πλήρες και να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου λειτουργεί πρωί, μεσημέρι, βράδυ με μία γιατρό και τον… δήμαρχο σε εφημερίδες, το τμήμα επειγόντων περιστατικών με δύο γιατρούς, ενώ κι άλλες ελλείψεις αναμένεται να… σκάσουν το προσεχές διάστημα.

Προφανώς, η κατάρτιση του πίνακα των γιατρών έγινε με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, μετά από σχετικές εισηγήσεις των διοικητών των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών. Στην περίπτωση της Χίου μάλλον έκριναν οι προς τούτο υπεύθυνοι ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις!

Ακολουθούν οι κατά τα άλλα πομπώδεις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά:

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού. Στόχος μας είναι οι προκηρύξεις αυτές να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα».

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε:

«Πιστοί στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ με νέες προσκλήσεις και κίνητρα. Τόσο οι 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, όσο και οι 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που προκηρύξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα δώσουν νέα δυναμική στα νοσοκομεία μας. Συνεχίζουμε με επιμονή και αφοσίωση τις μεταρρυθμίσεις μας στον τομέα της υγείας με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας μέσα από ένα πιο αποτελεσματικό και πιο δυνατό ΕΣΥ».

Η γενική γραμματέας υπηρεσιών υγείας κα Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη δήλωσε:

«Όπως και με τις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, για την ορθολογική και αποτελεσματική κατανομή των θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων, με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους, αλλά και το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών, μόνιμων και επικουρικών στις οικείες ειδικότητες. Ασφαλώς και για την προτεραιοποίηση των αιτημάτων συνεκτιμήθηκαν και λειτουργικοί δείκτες, όπως η πληρότητα των τμημάτων, ο αριθμός των εισαγωγών και ο ΜΟ ημερών νοσηλείας».

Εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν περίπου 100 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων στον βαθμό του συντονιστή διευθυντή.

Ακολουθεί η προκήρυξη για τους 704 γιατρούς

giatroi_esi