Προς αλλαγή πλεύσης η δημοτική αρχή για την πεζοδρόμηση της προκυμαίας;

Η δυνατότητα να κλείσει η προκυμαία Χίου στην κυκλοφορία οχημάτων, προκειμένου να αναπτυχθούν στο οδόστρωμα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, θα εξετασθεί από το δημοτικό συμβούλιο Χίου σε συνεδρίασή του, την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00.

Όπως επισημαίνει στη σχετική πρόσκληση ο πρόεδρος του σώματος κ. Παύλος Καλογεράκης, θα εξετασθεί η δυνατότητα «να μετατρέπεται ο παραλιακός δρόμος του κεντρικού λιμένα σε πεζόδρομο για κάποιες ώρες της ημέρας, (κυρίως απογεύματα), προς εξυπηρέτηση των καταστηματαρχών, των πελατών τους, των περιπατητών και των επισκεπτών του νησιού μας.

Γνωρίζετε ότι με τα ληφθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι αναγκαία η κάθε μορφής κοινωνική αποστασιοποίηση και στο πλαίσιο αυτό καλείται το δημοτικό μας συμβούλιο να αναζητήσει και να εφαρμόσει την βέλτιστη δυνατή λύση για την αμοιβαίως καλύτερη εξυπηρέτηση επαγγελματιών, συμπολιτών, οδηγών και επισκεπτών».

Προσθέτει ότι «το νομοθετικό πλαίσιο, τα σημεία, οι προϋποθέσεις και οι ώρες εκτροπής της κυκλοφορίας, κυρίως αυτών που έρχονται από τον νότο, σε συνδυασμό με τον περιφερειακό δρόμο της πόλης, αλλά και οι ανάγκες σωστής λειτουργίας της εμπορικής και επιβατικής κίνησης στο λιμάνι είναι, όπως γνωρίζετε, οι σύνθετες παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν και να αποφασιστούν. Όμως, ας δώσουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στο όχημα», καταλήγει ο κ. Καλογεράκης.

Αυτή η τελευταία αποστροφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αν δεν πρόκειται για την προσωπική του άποψη, προϊδεάζει για αλλαγή στάσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής, που εξ αρχής είχε ταχθεί αναφανδόν κατά της υλοποίησης αυτής της πρότασης και στην ίδια κατεύθυνση είχε λάβει αρνητική απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Σχόλια