«Προσφέρω για όλους», μια νέα κοινωνικά δραστήρια ομάδα

Μια ομάδα που στόχο έχει την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά παίρνει σάρκα και οστά το τελευταίο διάστημα, όπως ενημερώνουν οι πρωτεργάτες της, Πελαγία Κοντού και Γιώργος Χάμπας.

«Η κρίση οικονομική και κοινωνική συνεχίζει να χτυπάει τους συνανθρώπους μας. Η ανάγκη για την στήριξη των ανθρώπων αυτών, είναι μεγάλη. Στην  Χίο οι δομές και οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν δίνουν ανάσα στους ανθρώπους αυτούς.

Στις προσπάθειες αυτές, αποφασίσαμε να δώσουμε και εμείς μία βοήθεια, δίνοντας τον ελεύθερο χρόνο του καθενός από εμάς στην στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Δημιουργήσαμε την ομάδα ‘’ Προσφέρω για τους άλλους’’ με σκοπό μέσα από ιδέες να κάνουμε το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπο των ανθρώπων αυτών.

Στις αρχικές σκέψεις μας είναι η ανάγνωση βιβλίων σε διάφορους χώρους (γηροκομείο, χωριά) η δημιουργία εργαστήριων, η οργάνωση στο χώρο του Ομηρείου ημερίδας για την αλληλεγγύη, και την προσφορά στους συνανθρώπους μας σε συνεργασία με δομές του δήμου και ιδιωτικές πρωτοβουλίες», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Οι ίδιοι καλούν σε μια πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή στις 17 του μήνα στο Οtra Rota στο λιμάνι της Χίου, με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν κι άλλοι συμπολίτες μας σε αυτή τη δράση και να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά.

«Η ομάδα “Προσφέρω για τους άλλους” δεν έχει καμία οικονομική σύσταση και ούτε πρόκειται να έχει.  Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια που δεν έχει σκοπό να επισκιάσει καμία υπάρχουσα δομή.

Όποιος/α ενδιαφέρεται να έρθει στην συνάντηση μας να ενημερώσει με ένα email ή στην σελίδας μας στο facebook( Χίος: Προσφέρω για τους άλλους) για την καλύτερη οργάνωση του χώρου

Πελαγία Κοντού ([email protected])

Γιώργος Χάμπας ([email protected] καταλήγει η ανακοίνωση .

 

Σχόλια