Πρόσφυγες έφτασαν στη Χίο με το νεκρό παιδί στην αγκαλιά τους

48

Με ένα νεκρό παιδί στην αγκαλιά τους, έφθασαν το πρωί στη Χίο, ζευγάρι Αφγανών προσφύγων που διέσχισαν το Αιγαίο, αναζητώντας μια ζωή μακριά από πολέμους.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 8 το πρωί στην Αγία Ερμιόνη, όταν μια ακόμα βάρκα με πρόσφυγες κατέπλευσε στο λιμανάκι της περιοχής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά με τη μάνα ενός μικρού αγοριού τεσσάρων έως πέντε ετών να σπαράζει, κρατώντας σφικτά πάνω της το σώμα του νεκρού παιδιού της.

Η σορός του αγοριού στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου, για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής τα αποτελέσματα, της οποίας αναμένονται.

Άρχισαν πάλι κανονικά οι προσφυγικές ροές

Στο μεταξύ οι προσφυγικές ροές επανέρχονται στα συνήθη υψηλά επίπεδα, αφού από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης, 17 Φεβρουαρίου 2016, τα περιστατικά που είχε καταγράψει το Λιμεναρχείο ξεπερνούσαν τα είκοσι σε αριθμό, γεγονός που δείχνει ότι ο αριθμός των προσφύγων έχει σπάσει ήδη το φράγμα των 1000 και συνεχίζει ανοδικά.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι του κ. Σίμου Γεραζούνη (Simos Gerazounis και δείχνει την είσοδο μιας βάρκας – προηγείται το σκάφος του Λιμενικού – υπερπλήρους με πρόσφυγες και μετανάστες, να μπαίνει το πρωί της Τετάρτης, 17 Φεβρουαρίου 2016, στο λιμάνι της Χίου.

Σχόλια