Πρόσκληση Γιάννη Μαλαφή για δίκτυο εθελοντισμού στη Χίο (φωτό & βίντεο)

Ορκίσθηκαν ο νέος δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής και το νέο δημοτικό συμβούλιο και οι άλλοι αιρετοί του νησιού, στο κατάμεστο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, το βράδυ του Σαββάτου, 30 Δεκεμβρίου 2023.

Μετά το τελετουργικό από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο και το τυπικό της υπογραφής του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τους νεοεκλεγέντες, ο κ. Μαλαφής στην σύντομη ομιλία του εξήγγειλε την δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου εθελοντισμού και αλληλεγγύης, που θα καλύψει όλο το νησί. Κάλεσε δε προς τούτο να συμμετάσχουν όλοι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων, προφανώς αυτοί που έμειναν εκτός, καθώς και τους εκπροσώπους συλλόγων και τους πολίτες της Χίου.

Περαιτέρω, ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει εξουσία, προφανώς σε θέσεις αντιδημάρχων κ.λπ., σε νέους ανθρώπους, που θα καταστούν η γέφυρα με την νέα γενιά του νησιού και με έναν επιπλέον στόχο να καταστήσουν ελκυστική και εφικτή την επιστροφή στη Χίο των νέων ανθρώπων, που βρίσκονται σε άλλα σημεία της χώρας.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χίου κ.κ. Νότης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, πρώην δήμαρχοι στο νησί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.