Πρόσκληση στους μαστιχοπαραγωγούς για δηλώσεις των ζημιών

Πρόσκληση προς τους πληγέντες από την καταιγίδα της 28ης Αυγούστου 2018, που έπληξε την Νότια Χίο μαστιχοπαραγωγούς απευθύνει ο δήμος Χίου, προκειμένου να προσέλθουν για να δηλώσουν τις ζημιές τους.

Ήδη, όπως αναφέρει στη ανακοίνωσή του, έχουν γίνει οι αναγγελίες δήλωσης ζημιάς φυτικής παραγωγής ανά δημοτική ενότητα και οι πληγέντες μαστιχοκαλλιεργητές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν την ενιαία δήλωση καλλιέργειας 2018 του ΕΛΓΑ και προαιρετικά τον ΑΦΜ, την ταυτότητα και τον λογαριασμό τραπέζης τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ έχουν κάνει ήδη τις πρώτες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές και έχουν διαμορφώσει την πρώτη εικόνα, η οποία αποτυπώνει πολύ μεγάλες ζημιές έως και ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής μαστίχας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Παρεμβάσεις από αντιπεριφερειάρχη και ΚΚΕ

Με επιστολή του προς τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης επισημαίνει την ανάγκη της έγκαιρης καταγραφής των ζημιών και της απαραίτητης επίσπευσης των διαδικασιών για τον υπολογισμό και την καταβολή αποζημιώσεων.

Επίσης, η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει τις μεγάλες καταστροφές της φετινής παραγωγής και την   υποβάθμιση της παραγωγής που απέμεινε, τονίζει ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να καλύψει το 100% της ζημιάς στη μαστίχα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια