Προσκλητήριο ΑΔΕΔΥ για την απεργία και συγκέντρωση στις 18 Φεβρουαρίου

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργιακή κινητοποίηση της προσεχούς Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2020 κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνησή απηύθυνε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ κ. Μάρκος Σκούφαλος.

Την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου 2020, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ παρουσίασαν τις θέσεις τους για το νομοσχέδιο, το οποίο – όπως τόνισαν – θωρακίζει περαιτέρω τον νόμο Κατρούγκαλου.

Στις επιμέρους διατάξεις αναφέρθηκε αναλυτικά το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ κα Βέτα Πανουτσάκου και ειδικότερα στα υψηλά όρια ηλικίας για έξοδο στην σύνταξη, στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και στα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς και στις αυξήσεις – ψίχουλα που πρόκειται να δοθούν σε ελάχιστες περιπτώσεις με πολύ μεγάλο εργασιακό βίο.

Παρουσίασε δε τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ για μείωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 60 ή και 55, στην αύξηση του ποσοστού της σύνταξης στο 80% του τελευταίου μισθού και κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να απαντήσουν αγωνιστικά την Τρίτη στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια