Διαφάνεια στις προσλήψεις και ενοίκιο από την Digea, θέτει η ΛΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο

Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, προτίθεται να φέρει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου το θέμα των προσλήψεων στο Νομικό Πρόσωπο, καθώς και σε άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου Χίου, τις οποίες είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της στις 11 Μαρτίου 2015.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οφείλει το δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσει, ως πολιτικά προϊστάμενο όργανο, όλα τα νομικά πρόσωπα να ακολουθούν διαδικασίες ΑΣΕΠ, είτε   πρόκειται για πενταμηνίτες, είτε για οχταμηνίτες. Επιτέλους δεν μπορεί σε μια κοινωνία που χειμάζεται κάποιοι να λειτουργούν λες και βρίσκονται σε δικές τους επιχειρήσεις!!!».

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση θα θέσει και το θέμα του ενοικίου της Digea, «το οποίο κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει. Η Digea, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, πήρε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του δήμου. Ζητάμε ως εκ τούτου να αποφασιστεί το ενοίκιο προς τον δήμο από την εν λόγω εταιρεία, αφού πρόκειται για διαφυγόντα κέρδη και περί προκλητικής λογικής, που ασχέτως αν ξεκίνησε από άλλους, πρέπει πλέον να σταματήσει», καταλήγει η ΛΑΣ.