Προσωπικό, εξοπλισμό και μέτρα προστασίας, ζητά ο ΣΕΣΝΟΧ

Όσο η κατάσταση στο Νοσοκομείο σχετικά με τον εξοπλισμό, τις προσλήψεις και τα μέσα ατομικής προστασίας, δεν αλλάζει για τους εργαζόμενους του, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού, τόσο οι εργαζόμενοι επιμένουν να υπενθυμίζουν τα αυτονόητα.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΕΣΝΟΧ, αφού σημειώνει ότι, “Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας, για άλλη μια φορά καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, αντιμετωπίζοντας  σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, καθώς  και σε ατομικά μέτρα προστασίας”, για ακόμη μια φορά απαιτεί:

  • Να εξασφαλιστεί άμεσα ο απαιτούμενος εξοπλισμός και όλα τα αναγκαία υλικά μέσα ατομικής προστασίας , καθώς  και ο  συνεχής εφοδιασμός του Νοσοκομείου της Χίου
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Γιατροί, Νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, παραϊατρικού κλπ). Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ στα ΒΑΕ.
  • Να ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς  και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό η ΠΦΥ, της οποίας ο ρόλος θα πρέπει να γίνει ουσιαστικότερος  ώστε να μπορέσει να συμβάλει αποτελεσματικά   στην αντιμετώπιση της πανδημίας!!!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια