Προστατέψτε τον Μαλαγκιώτη, παρακινεί η ΛΑΣ

Τη λήψη μέτρων για την προστασία του Μαλαγκιώτη ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνοντας να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού αλλά και του περιφερειακού συμβουλίου.

“Ο Μαλαγκιώτης, ένας θησαυρός εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα και άρα της ζωής, στον κάμπο της Βολισσού, καταλήγει στις εκβολές του σε έναν υδροβιότοπο, που χειμώνα καλοκαίρι συντηρεί ένα μέρος της αγριοπανίδας του νησιού μας ενδημικής και αποδημητικής.

Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος υδροβιότοπος έχει αποτελέσει και αποτελεί στόχο νεόπλουτων αναπτυξιολάγνων, που τη μια επιθυμούν να τον κάνουν δρόμο, την άλλη να τον οικοπεδοποιήσουν, την άλλη πεδίο δοκιμών των αποκτημάτων τους 4Χ4!

Πρόσφατα σπάνιο είδος γλάρου έπεσε θύμα σε ένα τέτοιο πέρασμα ενός αχαρακτήριστο οδηγού ,που διέσχιζε τον υδροβιότοπο“, αναφέρει η ΛΑΣ και προτείνει άμεσα τη λήψη μέτρων για την προστασία του υδροβιότοπου:

  • Η περιφερειακή και δημοτική αρχή να συνεργαστούν για την  εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης σε όλο το ρου του ποταμού, που τους έχει διαθέσει το τοπικό συμβούλιο της Βολισσού .
  • Η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το ακίνητο που διαθέτει στην εκβολή ως παρατηρητήριο άγριας φύσης και κέντρο περιβάλλοντος σε διασύνδεση με τα εκπαιδευτήρια της Βολισσού τους πολιτιστικούς συλλόγους, και το ΚΠΕ στην Ομηρούπολη .
  • Σήμανση για την προστασία του υδροβιότοπου και την απαγόρευση διέλευσης με την αντίστοιχη αστυνόμευση .

ΦΩΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια