Πρόστιμα μοίρασαν οι αρχές για τον αντικαπνιστικό

7 παραβάσεις μέσα σε μια μέρα κατέγραψε την προηγούμενη Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στα καταστήματα εστίασης, σε θαμώνες αλλά και καταστηματάρχες, το κλιμάκιο επιθεωρητών και ελεγκτών της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας και της Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε μια περίοδο που οι συζητήσεις για δημιουργία λεσχών καπνιστών, ως απάντηση στον αντικαπνιστικό νόμο δίνει και παίρνει.

Παρότι  η πλειοψηφία των πολιτών αλλά και των καταστηματαρχών στη Χίο, φαίνεται να πειθαρχεί και να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, εξαναγκασμένη και από την απειλή της τηλεφωνικής καταγγελίας , υπάρχουν σημεία στις διατάξεις που είτε δεν είναι ξεκάθαρα είτε παρερμηνεύονται κυρίως σε ότι αφορά τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, όπου και σημειώθηκαν τα περισσότερα πρόστιμα.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι Χιώτες επαγγελματίες φαίνεται να πειθαρχούν ενώ οι  «θεριακλήδες» πελάτες σίγουρα θα το ξανασκεφτούν πριν ανάψουν άλλο τσιγάρο με δεδομένο ότι το πρόστιμο ξεκινά από τα 100 ευρώ.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια