Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων στην πόλη της Χίου

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο είχε “πειραγμένη” βαλβίδα.

Μετά από αυτό και ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται από η Περιφερειακή Ενότητα Χίου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών κατά την προμήθεια υγρών καυσίμων.

Α. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ {ΒΕΝΖΙΝΗΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ} ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.

1.Εξετάζομε την τιμή της αντλίας η οποία πρέπει να είναι ίδια με την αναγραφόμενη στην πινακίδα τιμών του πρατηρίου, και στο Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή {www.fuelprices.gr}.

2.Μετά το κλείσιμο της αντλίας παρατηρούμε αν ο δείκτης του καύσιμου είναι στην θέση που εμείς υπολογίζομε με βάση την προμήθεια της σχετικής ποσότητας.

Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ.

1.Να χρησιμοποιούμε και το δικό μας μέτρο και όχι μόνο του βυτιοφόρου και να γνωρίζομε να υπολογίζομε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής.

2.Να μετράμε παρουσία του διακινητή το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή μας πριν την παραλαβή και μετά το τέλος της.

3.Να ζητάμε στην σχετική απόδειξη παραλαβής να αναγράφεται όπως απαιτείται από τις σχετικές διατάξεις το ύψος που μετρήσαμε πριν και μετά την παράδοση.

4.Οσον αφορά την τιμή να υπάρχει σχετική έρευνα ή ενημέρωση για τις τιμές του πετρελαίου τόσο στα πρατήρια όσο και στον διαδικτυακό τόπο {www.fuelprices.gr}.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια