Προσυπογράφει η ΛΑΣ το αίτημα για λαϊκή αγορά

Μαζί με την Ένωση Καταναλωτών Χίου για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς στην πόλη την Τετάρτη, τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση και καταθέτει τη συγκεκριμένη πρόταση ως θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

“Σας έχει ήδη γνωστοποιηθεί  το αίτημα της ΄Ενωσης Καταναλωτών  για δημιουργία λαϊκής αγοράς στην πόλη της Χίου .

Το αίτημα, όπως  γνωρίζετε,  είναι παλιό  και  είχε τεθεί από το 2012  μόλις είχε δημιουργηθεί  ο ενιαίος Δήμος Χίου.

Τότε δεν  είχε καταστεί δυνατή η υλοποίηση  του αιτήματος  αλλά δημιουργήθηκε η ημέρα του παραγωγού στην περιοχή του Καστρομηνά.

Σήμερα  οι συνθήκες έχουν αλλάξει   και υπάρχουν οι  δυνατότητες, λαμβάνοντας υπόψη   την οικονομική κρίση που  βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε καθώς και την  μετά  καραντίνα   λόγω  κορονοϊού, τις νέες διαμορφούμενες οικονομικές συνθήκες για  τους πολίτες, τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς  ή επαγγελματίες που μπορούν να δραστηριοποιηθούν  σε μια τέτοια αγορά , που επιτρέπουν και επιβάλλουν μια τέτοια  δημιουργία.

 Θεωρούμε ότι πρέπει να έλθει μια τέτοια συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να κατατεθούν απόψεις και θέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, αιρετούς, πολίτες καταναλωτές  συλλόγους εμπόρων-επαγγελματιών   και να μπορέσει να βρεθεί  λύση που να εξυπηρετεί κατά το δυνατό όλους” .

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια