Προτάσεις της ΛΑΣ για τον επανυπολογισμό των δημοτικών τελών

Υπόμνημα για τον επανυπολογισμό των δημοτικών τελών σε περιπτώσεις μεταβιβάσεων, αγοραπωλησιών κ.λπ. ακινήτων κατέθεσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χίου η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις οι δημότες καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά ως διαφορές και αναδρομικά, χωρίς – όπως αναφέρει – αυτά να προκύπτουν εξ υπαιτιότητός τους.

Η ΛΑΣ με το υπόμνημα αυτό, το οποίο ζητά να τεθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προτείνει τα ακόλουθα:

– Για τον επανυπολογισμό των τελών να ξεκινά η όλη διαδικασία από την δήλωση του εκάστοτε ιδιοκτήτη και μετά, στον δήμο Χίου.

– Πρέπει η δημοτική αρχή να κινηθεί με κατανόηση και δικαιοσύνη έναντι της τεράστιας μερίδας των δημοτών που βιώνουν σήμερα την αδικία του επανυπολογισμού της δεκαετίας.

– Να ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν το τέλος του Νοεμβρίου, ενημερώνοντας συγχρόνως τους υπόχρεους για την καταβολή δημότες.

– Να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι πολλοί δημότες, ιδίως υπερήλικες, δεν γνώριζαν ούτε γνωρίζουν περί επανυπολογισμού δημοτικών τελών και καταβολής χρημάτων για την προκύπτουσα διαφορά.

– Ο επανυπολογισμός των δημοτικών τελών να αφορά στο εξής με ανάλογες μειώσεις και για τα νοικοκυριά, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, όπως ακούγεται ότι ζητούνται μέσα από τους φορείς τους.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια