Πρώτη θέση για τη συγγραφέα-εικονογράφο Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

Την πρώτη θέση στα Ελληνικά Βραβεία του Φανταστικού (“Everlies”) για το «Καλύτερο εξώφυλλο βιβλίου» το 2022 κατέκτησε η συγγραφέας-εικονογράφος Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου.

Ψήφισαν χιλιάδες φίλες και φίλοι του Φανταστικού απ’ όλη την Ελλάδα και  η απονομή έγινε στο Fantasy Festival 2023 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2023.

    «Κάθε μορφή τέχνης είναι ζωτικής σημασίας για μένα, γιατί θρέφει την ψυχή» δήλωσε η δημιουργός. «Το Φανταστικό, το οποίο υπηρετώ αδιάκοπα εδώ και 12 χρόνια, προσφέρει στον άνθρωπο μια άλλη, πιο ελεύθερη οπτική. Χαρίζει απλόχερα αισθητική, ενισχύει την κριτική σκέψη, ξυπνά την ενσυναίσθηση και παραδίδει αξίες, τη στιγμή που έχει κυριαρχήσει στον κόσμο μας ο υλισμός, η ασχήμια και η απανθρωπιά».

  Το βραβείο δόθηκε για το βιβλίο «Κύκλος του Ιερού Θηλυκού», το δεύτερο της σειράς εικονογραφημένων μυθιστορημάτων «Κάτω Κόσμος». Το πρώτο βιβλίο «Αθάνατες του Αζραέλ» είχε κερδίσει 2 τρίτα βραβεία στον ίδιο θεσμό για το 2021 (κατηγορίες «Καλύτερο βιβλίο φαντασίας από Έλληνες συγγραφείς» και «Καλύτερο εξώφυλλο βιβλίου»), ενώ το τρίτο βιβλίο της σειράς «Αδελφότητα του Λευκού Χρόνου» μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από την “Angel Eyes fantasy art”.