Πρώτο κουδούνι για 469 πρωτάκια

Χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019, για όλα τα σχολεία του νησιού.

469 είναι τα πρωτάκια που για διάβηκαν την πόρτα του μεγάλου σχολείου, αριθμός μειωμένος κατά 43 παιδιά σε σχέση με πέρσι, δείγμα κι αυτό της συρρίκνωσης του μαθητικού πληθυσμού.

Τα σχολεία ήταν καθ’ όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με τα βιβλία να περιμένουν ήδη τους μαθητές και τον Δήμο να έχει ολοκληρώσει εργασίες καθαρισμού και χορτοκοπές στις σχολικές αυλές σε όλες τις περιοχές ακόμη και στην περιφέρεια.

Μοναδικό προβληματικό σημείο αναμένεται να είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τα οποία έχουν βγάλει ανακοίνωση όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς ακόμη και η ΔΑΚΕ ζητώντας την πλήρωση τους, καθώς και η παύση χρηματοδότησης των σχολείων.

Από την μια υπάρχει το τυπικό “κόλλημα” με την Τράπεζα Πειραιώς και τους λογαριασμούς των σχολείων εξαιτίας της αλλαγής της δημοτικής αρχής και της καθυστέρησης στη σύσταση των δημοτικών επιτροπών  και από την άλλη όπως καταγγέλλει η Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,  η μη έγκαιρη απόδοση της Γ’ Δόσης στις σχολικές επιτροπές άφησε τα σχολεία με άδεια ταμεία.

ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια