Πρώτο βραβείο στην ταινία του Σκυλίτσειου για τον μητρικό θηλασμό

Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για την δράση «Μητρικός θηλασμός: Δικαίωμα – έκφραση – υγεία» απέσπασε η ταινία του νοσοκομείου Χίου, που δήλωσε συμμετοχή, «ώστε να προσφέρουμε στην διάδοση του κοινωνικού μηνύματος του θηλασμού και να δείξουμε πως ο δεσμός, αλλά και ο θηλασμός μητέρας και παιδιού είναι αναντικατάστατος και μοναδικός», τονίζεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Για την παραγωγή της ταινίας έλαβαν μέρος οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χίου Αρμόδιος Μαρδάς (υπεύθυνος νοσηλευτής παιδιατρικής κλινικής), Βαρβάρα Σιάρμπα (και υιός) (προϊσταμένη μαιευτικής κλινικής), Μαρία Παραδείση (κοινωνιολόγος ΚΕΦΙΑΠ), Τίνα Καραμηνά (διοικητικός υπάλληλος, καθώς και η οικογένεια της Δέσποινας Κοντογιάννη (μωρό και μητέρα).

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σημαίνων ήταν ο ρόλος ομάδας καλλιτεχνών της Χίου, με την ευγενική και εθελοντική προσφορά τους. Στην ομάδα μετείχαν οι: Σταύρος Σπυράκης (εκπαιδευτικός – σκηνοθέτης – ηθοποιός), Ευγενία Κλαδιά (διευθύντρια παραγωγής), Παναγιώτης Μαυράκης (λήψης τανίας – μοντάζ). Το σενάριο ήταν του Σταύρου Σπυράκη και της Ευγενίας Κλαδιά, ενώ η μουσική των Σταύρου και Γιώργου Μυλωναδάκη.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη ευχαριστεί το υπουργείο Υγείας «που μας έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξουμε ως φορέας υγείας και την εθελοντική μας ταυτότητα και να συμμετέχουμε σε αυτή την σημαντικότατη δράση».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια