Πρώτος ο Τριαντάφυλλος στην Καλαμωτή, διόρθωσε το πρωτοδικείο Χίου τα αποτελέσματα

Το πρωτοδικείο Χίου με την σημερινή, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, απόφαση επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, αποκατέστησε και ένα λάθος το οποίο είχε γίνει και αφορούσε τα εκλογικά αποτελέσματα στην Καλαμωτή και ειδικότερα στο ένα (το 74ο) από τα δύο εκλογικά τμήματά της.

Στο τμήμα αυτό κατά την αποστολή των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε λανθασμένη καταχώρηση των ψήφων του κ. Κώστα Τριαντάφυλλου στον κ. Γιάννη Μαλαφή και αντίστροφα κι έτσι φαινόταν ότι ο πρώτος έχασε… εντός έδρας.

Τα σωστά αποτελέσματα, λοιπόν, έχουν ως εξής:

Κώστας Τριαντάφυλλος 184

Σταμάτης Κάρμαντζης 150

Γιάννης Μαλαφής 88

Γιάννης Καραβασίλης 18

Μάρκος Σκούφαλος 11.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Μαλαφής χάνει τον… στρογγυλό αριθμό των 8.000 ψήφων και κατεβαίνει στις 7.937, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι περαιτέρω.

Ο δε κ. Τριαντάφυλλος από 5.635 που είχε σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ανέβηκε στις 5.699 αφού εκτός από τις 63 ψήφους της Καλαμωτής φαίνεται να κέρδισε μία ακόμα ψήφο από κάποιο άλλο εκλογικό τμήμα, μάλλον από ψηφοδέλτιο που είχε βγει άκυρο. Τα άκυρα από 559 έγιναν 557 και τα λευκά από 147 έγιναν 148 από το πρωτοδικείο Χίου.

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί παραμένουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοδικείου Χίου εδώ