Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης κατά μικρόψυχων και ρατσιστών για τα προσφυγόπουλα

Μικρόψυχη και ρατσιστική χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου κάθε σκέψη και ενέργεια που παρεμποδίζει την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική ζωή.

Σε ανακοίνωση της, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα σχολεία της Χίου, τονίζει ότι «δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, είναι από τα πιο σπουδαία και η θεσμοθέτηση καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, συνιστά βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης πολιτείας .

Η ίδρυση ΔΥΕΠ και στη Χίο όπως σε όλη την χώρα είναι ιδιαίτερα θετική και την χαιρετίζουμε εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη και την στήριξη μας σε όλους όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση και την λειτουργία των ΔΥΕΠ.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δεδομένο και αναφαίρετο δικαίωμα αυτών των παιδιών που βρίσκονται στον τόπο μας, διαβιώντας σε συνθήκες συχνά κακές.

Έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές που παρασύρουν σε ξενοφοβικές ατραπούς συλλόγους γονέων», καταλήγει η ανακοίνωση.