Πρόβλημα δημοκρατίας, όταν γίνεται θέμα ο δημοσιογράφος – Οι δικαστικές διώξεις του Αστραπάρη στον Αθήνα 9.84 (ηχητικό)

«Όταν ο δημοσιογράφος γίνεται θέμα ρεπορτάζ, υπάρχει πρόβλημα με την δημοσιογραφία. Υπάρχει πρόβλημα για την δημοσιογραφία, υπάρχει πρόβλημα για την ελευθεροτυπία, υπάρχει πρόβλημα για την κοινωνία, υπάρχει πρόβλημα για την ίδια την δημοκρατία».

Με την φράση αυτή συνόψισε ο διευθυντής του astraparis.gr Γιάννης Στεβής τις συνέπειες από τον δικαστικό διωγμό – με δύο αγωγές Slapp (Strategic lawsuits against public participation) και αίτημα 200.000 ευρώ, καθώς και μία μήνυση – που έχει εξαπολύσει εναντίον του η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη.

Μιλώντας το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, στην συχνότητα του Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου ο διευθυντής του astraparis.gr αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας ότι οι συνέπειες για την δημοσιογραφική μας δουλειά, που αφορά την αποκάλυψη σπατάλης του δημοσίου χρήματος στο νοσοκομείο Χίου, είναι ένας κυκεώνας δικαστικών διώξεων. Διώξεις που συνεπάγονται τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, ενώ παράλληλα αποτελούν πλήγμα για την ελευθεροτυπία και την δημοκρατία.

Ο Γιάννης Στεβής άφησε ευθέως να γίνει αντιληπτό, κάτι που είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε όλη τη Χίο, ότι αυτός ο δικαστικός διωγμός έχει στην πραγματικότητα άλλες αιτίες, ξεκινά από αλλού κι όχι από το νοσοκομείο Χίου. Έχει αιτία την σθεναρή και ανυποχώρητη κριτική στάση του μέσου σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη Χίο και «ενοχλούν» πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Αθήνα 9.84

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια