Στη Βουλή, το «πεθαίνοντας αβοήθητος στην Αμανή», με ερώτηση του ΚΚΕ

Την ανάγκη να στελεχωθούν άμεσα με ιατρικό προσωπικό τα αγροτικά ιατρεία της Βόρειας Χίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της περιοχής, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα αγροτικά ιατρεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καλύπτουν 25 χωριά με κατοίκους κυρίως υπερήλικες. Ιδιαίτερη δυσκολία υπάρχει στα χωριά της Αμανής και του Πελινναίου, λόγω των ορεινών όγκων, όπου οι γιατροί χρειάζεται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις με ίδια μέσα.

Αρνητική είναι, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Σταύρος Τάσσος, Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης, η κατάσταση και με τα αγροτικά ιατρεία Λαγκάδας – Συκιάδας – Αυγωνύμων – Αναβάτου. Τα χωριά μένουν ακάλυπτα από ιατρική περίθαλψη. Λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των κατοίκων και των μεγάλων αποστάσεων χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να έχουν άμεση και τακτική περίθαλψη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν, τέλος, τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό των αγροτικών ιατρείων της Χίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της περιοχής καθώς και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των γιατρών.

ΦΩΤΟ: Βολισσός, όπου η έδρα του υπολειτουργούντος ιατρείου