Ψαλίδι στην επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, με κλίμακες και μείωση κατανάλωσης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την ενεργειακή κρίση.

«Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας. Για παράδειγμα, το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε αρχικά μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε κλιμακωτή επιδότηση των λογαριασμών, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επιδοτηθούν όλοι, αλλά πλέον με κλίμακες.

«Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια, είτε είναι κύρια είτε μη κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Με μία διαφορά: θα υπάρξουν κλίμακες».

Όπως εξήγησε, οι κλίμακες επιδότησης θα εξαρτώνται από την κατανάλωση και τη μείωση αυτής.

«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση είναι σε μια υψηλότερη κλίμακα, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα παίρνει μια επιπλέον επιδότηση. Άρα θα υπάρχουν κάποιες κλίμακες -θα τις ανακοινώσουμε και αυτές μαζί με το φυσικό αέριο (σ.σ. στα τέλη του μηνός)- όπου όποιος καταφέρει να έχει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 15% θα παίρνει μια επιπλέον επιδότηση», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR