«Ψαρεύει σε θολά νερά» ο Μουτζούρης εν όψει κινητοποιήσεων για το προσφυγικό

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αφίσσα που κυκλοφόρησε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εν όψει των κινητοποιήσεων για το προσφυγικό, αφού στοχοποιεί τα θύματα και όχι τους θύτες και τους υπεύθυνους του μαζικού εγκλωβισμού στα νησιά μας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου.

«Το σύνθημα της αφίσσας “θέλουμε τη ζωή μας, θέλουμε τα νησιά μας”, αφήνει περιθώρια να αξιοποιηθεί από αντιδραστικές δυνάμεις, χύνοντας το ρατσιστικό δηλητήριό τους», προσθέτει η ΛΑΣ επιρρίπτοντας ευθύνες στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη και τον κατηγορεί ότι δεν παίρνει σαφή θέση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Την αντίθεσή του για την περιώνυμη αφίσσα, που απεικονίζει τα νησιά Χίος, Λέσβος και Σάμος, με τις βάρκες των προσφύγων και μεταναστών να επιχειρούν… απόβαση, εξέφρασε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, 15 Ιανουαρίου 2020 και ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών κ. Γιάννης Σπιλάνης, με τον κ. Μουτζούρη να εκρήγνυται και να ζητά από τον συνομιλητή του να μην του υψώνει τον τόνο της φωνής!

Ο κ. Σπιλάνης επεσήμανε, απαντώντας στον περιφερειάρχη, ότι η υπόθεση της αφίσσας αφορά υλοποίηση αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.

Περαιτέρω, η ΛΑΣ κατηγορεί τον κ. Μουτζούρη ότι δεν παίρνει σαφή θέση για το προσφυγικό, «καθώς και οι ενέργειες του με δηλώσεις ή με συναντήσεις “διαβούλευσης” με την κυβέρνηση πίσω από κλειστές πόρτες, είναι προβληματική. Ταυτόχρονα, οι θέσεις που είχε διατυπώσει μαζί με δημάρχους αποδέχονταν τη λειτουργία των hot spot στα νησιά του Αιγαίου, διευκολύνουν την συνέχιση της επικίνδυνης πολιτικής του μαζικού εγκλωβισμού στα νησιά, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, τόσο της Ν.Δ. σήμερα, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα που προβάλλεται για την φύλαξη των συνόρων, έναντι προσφύγων και μεταναστών, οδηγεί στην απάνθρωπη αντιμετώπιση, της βύθισης και του πνιγμού κατατρεγμένων και μικρών παιδιών».

Για την Λαϊκή Συσπείρωση, προστίθεται στη ανακοίνωση αναφορικά με την αφίσσα, το σύνθημα στην κινητοποίηση πρέπει να είναι: «Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών. Όχι στην επικίνδυνη πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων. Κανένα hot spot στα νησιά».

Τις θέσεις της ΛΑΣ στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ανέπτυξαν οι κ.κ. Σταύρος Τάσσος, Γιώργος Αμπαζής και Σταμάτης Φιλιππής, καταγγέλλοντας τις αιτίες και τους υπαίτιους που προκάλεσαν και προκαλούν το πρόβλημα, που μετατρέπει τα νησιά μας σε μόνιμες φυλακές κυνηγημένων ανθρώπων.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, καταλήγει η ανακοίνωση, «καλούν τον λαό και τους μαζικούς φορείς των νησιών να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησης και της πάλης στα χέρια τους κόντρα στη παραπλάνηση και στην παγίδευση, σε αντιπαράθεση με κάθε ρατσιστική και αντιδραστική φωνή».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια