«Ψίχουλα» οι 178.560 για τον τεχνικό σύμβουλο του αεροδρομίου

Το ποσό των 178.560 ευρώ, που εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, για την αμοιβή του τεχνικού συμβούλου στην εκπόνηση των μελετών αναβάθμισης του αεροδρομίου Χίου, είναι «ψίχουλα» κατά τον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη.

Δεν διευκρινίζει δε αν έπρεπε να δεσμευθεί μεγαλύτερο ποσό για την συγκεκριμένη εργασία του τεχνικού συμβούλου, ενώ παράλληλα θέτει – χωρίς να υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός ή αίτημα των φορέων του νησιού – και θέμα αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής:

«Δίνουν ψίχουλα, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση για να βρουν σύμβουλο, για να γίνει νέα μελέτη, για να δημοπρατηθεί το έργο. Δηλαδή, στην πράξη, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για να προχωρήσει το έργο την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Βέβαια, μας το είχαν πει, δεν ήθελε το Υπουργείο να προχωρήσει το έργο, αλλά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν κάτι. Παράλληλα, για την απαραίτητη αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών δεν γίνεται καμία αναφορά. Σκέτη κοροϊδία. Δέσμευσή μου η ολοκλήρωση του έργου ως πρώτη προτεραιότητα».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια