Ψήφισμα από τη ΛΑΣ για την ένοπλη κατάληψη των δύο δεξαμενόπλοιων

Ψήφισμα κατέθεσε προς ψήφιση η ΛΑΣ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, για την βίαιη κατάληψη των δυο ελληνικός δεξαμενόπλοιων από το Ιράν.

Σε αυτό αναφέρει:

“Το δημοτικό συμβούλιο Χίου καταδικάζει την  ένοπλη κατάληψη δύο δεξαμενόπλοιων που έπλεαν υπό ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα, πλησίον των ακτών του Ιράν. Αποτέλεσμα της επιχείρησης των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι να κρατούνται τα πλοία και τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και Έλληνες ναυτεργάτες, ένας εξ αυτών Χιώτης, στο λιμάνι Bandar Abbas.

Το απαράδεκτο αυτό συμβάν φαίνεται πως έρχεται ως «αντίποινα» του Ιράν για κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης,  το οποίο μετέφερε πλοίο ρωσικών συμφερόντων και το οποίο ανήκε σε όμιλο που δεν συμπεριλαμβανόταν στις κυρώσεις.

Η εμπλοκή της χώρας μας  στις σφοδρές αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ δήμου Χίου ζητά από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, για την άμεση απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των πληρωμάτων των δύο πλοίων που κρατούνται στο Ιράν, τόσο των Ελλήνων ναυτεργατών , όσο και των ξένων.

Να απέχει από την πολιτική  των κυρώσεων που κλιμακώνει τους ανταγωνισμούς, επιφέρει βαριές συνέπειες σε βάρος των λαών και οδηγεί σε αντίποινα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων, την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας.”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια